KRUCHE BABECZKI

Możliwość komentowania KRUCHE BABECZKI została wyłączona 2

Składniki:

15 dag masła
30 dag mąki
2 łyżki śmietany
10 dag cukru pudru
1 opakowanie budyniu śmietankowego
2 szklanki mleka
Świeże owoce (mogą też być z puszki)
Czekoladowa posypka

Wykonanie:
Ugotować budyń na mleku i wystudzić. Masło schłodzić, mąkę przesiać na stolnicę, dodać schłodzone masło i posiekać. Dodać żółtko, cukier puder i śmietanę. Szybko zagnieść kruche ciasto, a następnie uformować ciasto na kształt kuli, zawinąć w folię i włożyć na 2 godziny do lodówki.
Po schłodzeniu ciasto rozwałkować na grubość 0,5 centymetra. Małe foremki do babeczek wykleić ciastem. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni i upiec babeczki na rumiany kolor. Wystudzić.
Budyń zmiksować i napełnić nim kruche babeczki.
Wierzch udekorować owocami (najlepiej żeby to były różne owoce w kontrastowych kolorach), posypać czekoladową posypką.

KRUCHE BABECZKI
1 vote, 5.00 avg. rating (88% score)

Zobacz podobne artykuły:

admin

View all contributions by admin

Similar articles