Dżem pomarańczowy

Możliwość komentowania Dżem pomarańczowy została wyłączona 3

Dżem pomarańczowy zasadniczo różni się w smaku od innych rodzajów dżemów, przez co można z jego dodatkiem przygotować mnóstwo smacznych specjałów. Najsmaczniejsza bułka, kupiona rano w pobliskiej piekarni zyska, gdy posmarujemy ją dżemem pomarańczowym. Naszym zdaniem poranne śniadanie powinno być obfite. To przecież pierwszy posiłek w ciągu dnia ma za zadanie ustawić nas energetycznie na najbliższe godziny. Z bułek do dżemu warto wybrać kajzerkę, albo grahamkę. Jeśli będą delikatnie ciepłe, smakować będą wybornie. Przekroić należy je w połowie. Na wierzch trafić może serek homogenizowany o naturalnym smaku i dopiero na to kładziemy dżem pomarańczowy z kawałkami owoców. Takie połączenie smaków gwarantuje silny kontrast, a nasze kubki smakowe na języku będą w ten sposób specyficznie pieszczone. Właściwie każdym innym dżemem można zastąpić ten pomarańczowy. Ma on jednak pewną kwaskowatość, niedostępną przy stosowaniu innych dżemów, no może za wyjątkiem przetworów z czarnej porzeczki. Nie widzi się także przeciwwskazań, by tego typu dżem stosować do ciast.

Dżem pomarańczowy
1 vote, 10.00 avg. rating (138% score)
admin

View all contributions by admin

Similar articles