Wykonanie sprowadza się do zagotowania wody oraz parzenia cytryn przez 10 sekund.Cytryny należy obrać z żółtej skórki. Obrane cytryny należy pokroić w plastry i umieścić w litrowym słoiku. W garnku zagotować 500 ml wody oraz dodać miodu i cukru. Ciepły płyn dodajemy do pokrojonych cytryn i zakręcamy. Do skórek należy dolać wody oraz spirytusu. Przez dwadzieścia cztery godziny należy mieszać słoikami raz na jakiś czas po czym przecedzić spirytus ze skórek do garnka. W końcowej fazie należy zmieszać wódkę z sokiem z cytryn i miodem. Ostatecznie przecedzamy całość przez sitko do kawy.
Kucharka
— 12 września 2019Kucharka Podstawą w każdej restauracji jest kuchnia. Do tego właśnie lokalu idziemy po to, by dobrze zjeść. Czasami idziemy skosztować kuchni włoskiej, czasami mamy smak na kuchnię japońską lub inną – mniej lub bardziej ciężkostrawną. Wszystkie dania przygotowywane są przez kucharzy. To, ilu takich kucharzy jest zatrudnionych w restauracji zależy od jej wielkości. Im restauracja…
Komentarze: