Cytrynówka

Możliwość komentowania Cytrynówka została wyłączona 2

Wiele ludzi nie przepada za wysokoprocentowymi trunkami, chcąc jednak uczestniczyć w życiu towarzyskim często wybieramy na przykład cytrynówkę zamiast czystej wódki. Cytrynówka jest alkoholem łatwym do przygotowania, nie wymagającym tygodni przygotowań oraz oczekiwań na dojrzewanie napoju. Stworzenie trunku według opisywanego poniżej przepisu wymaga tylko dwóch dni na to aby spirytus wyciągną z cytryn to co najważniejsze.

Wykonanie sprowadza się do zagotowania wody oraz parzenia cytryn przez 10 sekund.Cytryny należy obrać z żółtej skórki. Obrane cytryny należy pokroić w plastry i umieścić w litrowym słoiku. W garnku zagotować 500 ml wody oraz dodać miodu i cukru. Ciepły płyn dodajemy do pokrojonych cytryn i zakręcamy. Do skórek należy dolać wody oraz spirytusu. Przez dwadzieścia cztery godziny należy mieszać słoikami raz na jakiś czas po czym przecedzić spirytus ze skórek do garnka. W końcowej fazie należy zmieszać wódkę z sokiem z cytryn i miodem. Ostatecznie przecedzamy całość przez sitko do kawy.

Cytrynówka
1 vote, 8.00 avg. rating (118% score)

Zobacz podobne artykuły:

admin

View all contributions by admin

Similar articles